Uprkos pandemiji koronavirusa OC Bugojno realizovao brojne aktivnosti

Iako u znatno izmijenjenim okolnostima, izazvanim pandemijom koronavirusa, Omladinski centar Bugojno u proteklih mjesec dana realizovao je niz aktivnosti.

Zbog pandemije koronavirusa aktivnosti Omladinskog centra Bugojno, po riječima direktora Adisa Čauševića, u znatnoj mjeri su reducirane.

Uspostavom online nastave u osnovnim i srednjim školama Omladinski centar se uključio u pružanje pomoći srednjoškolcima koji nisu imali potrebnu informatičku opremu za praćenje nastave donacijom laptopa učenicima Mješovote srednje škole. U dva navrata pojedini aktivisti Centra šili su maske koje su kasnije donirane pripadnicima Vatrogasnog društva našeg grada, te Crvenom križu , a koji je izvršio distrubuciju maski građanima.

Na ozbiljnost situacije izazvane pandemijom koronavirusa mladi volonteri Omalčdinskog centra Bugojno ukazali su osmišljavanjem i slanjem kratkih video poruka, a sve s ciljem da se kod većine građana probudi moralna svijest i odgovornost na potrebu socijalne distance.

Trenutra aktivnost je fokusirana na online druženje u okviru književne večeri koja se organizuje svake subote s početkom u 20,00sati, te prikupljanje tehničke opreme namijenjene prvenstveno za poboljšanje praćenja nastave na daljunu učenicima kojima to nedostaje. Prikupljanje opreme od privrednih subjekata i pojedinaca vrši se u prostorijama Omladinskog centra ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10,00 do 13,00 sati.

pogledano 1995 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri