Predstojeći Vaskrs u Bugojnu u posebnim uslovima

Pravoslavni vjernici u nedjelju će proslaviti Vaskrs u specifičnim okolnostima, bez okupljanja i posjeta u hramovima i crkvama, kao i njihovim kućama.

Prigodnu poruku i čestitku povodom Vaskrsa pravoslavnim vjernicima na području Gornjovrbaske regije uputio je bugojanski paroh Slaviša Đurić.

Vaskršnji obredi trajali su proteklih 7 nedjelja u izmjenjenim uslovima . Budući da na području Bugojna pravoslavni vjernici pripadaju starijoj polulaciji, a koja je podložnija pandemiji koronavirusa, po riječima paroha Slaviše Đurića, u crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Čipuljiću, prilikom vjerskih obreda nije bilo prisustva vjernika. Na taj način će biti obavljena i vaskršnja liturgija, a uz čestitku vjernicima paroh Đurić je poručio da Vaskrs obilježe u najužem krugu porodice i bez većih okupljanja.

pogledano 2217 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri