PU Bugojno tokom vikenda  pojačat će kontrole na izletištima

Mada je u proteklih 7 dana registrovano 10 prekršilaca policijskog sata i izolacije načelnik PU Bugojno Mustafa Zahirović situaciju na području Bugojna i Gornjeg Vakufa-Uskoplja sa bezbjednosnog aspekta ocjenjuje zadovoljavajućom.

Ono što zabrinjava jeste masovnije okupljanje građana tokom vikenda na izletištima.

Na području koja pokriva Policijska uprava trenutno je 180 građana u izolaciji, i to na području općine Bugojno 83, a na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja 97 osoba.

Po riječima Zahirovića u proteklih 7 dana dvije osobe, i to jedna iz Bugojna a druga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, su prekršile naredbu o izolaciji i biće prekršajno sankcionisane. Također je zabilježeno da je na području Gornjeg Vakufa jedna osoba prekršila policijski sat, dok je na području Bugojna t o učinilo 7 lica.

Budući da je na području Bugojna samo u nedjelju registrovano 5 osoba koje su prekršile policijski sat vraćajući se za jezera u Zanesovićima za naredni vikend načelnik Zahirović najavljuje pojačane kontrole policije na izletištima a kako bi se spriječilo masovnije okupljanje građana.

pogledano 1990 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri