Još jedna dezinfekcija ulica u Bugojnu

Analizirajući gotovo mjesec dana aktivnosti Općinskog štaba civilne zaštite komandant Štaba Hasan Ajkunić situaciju na području općine Bugojno, kada je u pitanju pandemija izazvana korona virusom, ocjenjuje povoljnom.

Ono što jer najznačajnije jeste da nema novih pozitivnih osoba na COVID 19, a niz aktivnosti je urađen u drugim segmentima.

Na početku obraćanja komandant Štaba CZ i načelnik Općine Hasan Ajkunić uputio je čestitku vjernicima katoličke vjeroispovijesti povodom blagdana Uskrsa.

-Od prvog sastanka Općinskog štaba CZ 16. marta urađeno je dosta ali još uvijek postoji opasnost od širenja korona virusa. Tokom protekla 4 dana izvršena je nova dezinfekcija ulica u gradu. To je uradio tim na čijem je čelu načelnik Štaba Mirsad Karadža, a uz radnike i mehanizaciju Vatrogasnog društva i JKUP Čistoća, bili su angažovani ljudi i mehanicazija privatnog preduzeća IMB komerc. Svima veliko hvala i nadam se da ćemo slične aktivnosti u narednom periodu prvesti i po mjesnim zajednicama. Ono što mogu reći još jeste da Dom zdravlja, Bolnica i apoteke funkcionišu normalno, te da nema nestašice lijekova. Također Policijska uprava sa svojim službama je permanentno na terenu i uz provjeru onih koji su u izolaciji vrši i kontrolu ograničenja kretanja od 20,00 sati navečer do 5,00 sati ujutro. Tu ste i vi kao mediji sa pravovremenim i permanentnim praćenjem dešavanja na području naše Općine, istakao je Ajkunić, te uz poziv da se obavezno koriste maske i rukavice, zahvali se građanima na strpljivom pridržavanju donesenih mjera i naredbi , od općinskog , preko kantonalnog, do federalnog štaba civilne zaštite.

pogledano 2223 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri