Čestitka potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović povodom 1. marta

Čestitka potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović povodom 1. marta

Povodom 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku svim građanima naše domovine, uz želju da jedan od najznačajnijih datuma u hiljadugodišnjoj historiji ove zemlje bude obilježen dostojanstveno i na prigodan način.

''Tog 29. februara i 1. marta 1992. godine, prije 28 godina, građani Bosne i Hercegovine izašli su na referendum, i u skladu s Ustavom Republike Bosne i Hercegovine, značajnom većinom, na demokratski način donijeli odluku o sudbini naše domovine.

Ona će u godinama agresije jednako tako odlučno biti branjena i odbranjena, potvrđujući svoju hiljadugodišnju historiju u kojoj je bila i prkosna, i slobodna, i nezavisna i samosvjesna.

Jer, stoljeća su prolazila, carstva i države su dolazili i prolazili, ali naša jedina domovina je bila i ostala vječna.

Građani Bosne i Hercegovine su zato tog dana, prije 28 godina, vođeni i tekovinama ZAVNOBiH-a, na kojima je državnost Bosne i Hercegovine obnovljena, rekli jasno ''da'' slobodi, miru, prosperitetu, vizijama moderne i napredne zemlje, zajedničkog doma Bošnjaka, Srba, Hrvata i svih njezinih građana.

Jednako tako, odlučni smo u uvjerenju da će današnji izazovi, ma kakvi bili i odakle god dolazili, razbiti od bedeme stare evropske države koja svoju budućnost treba graditi u zajednicama naroda i država okupljenih u Evropskoj uniji i Sjevernoatlanskom savezu.

Kao što u Bosni nikada ezan nije smetao zvukovima zvona, niti zvukovi zvona ezanu, tako ni sile destrukcije, uvjereni smo, neće poraziti snagu bosanskog duha i bosanskih vrijednosti, stoljeća komšiluka i dobrosusjedskih odnosa na koje se ova zemlja i njezini narodi uvijek oslanjali.

Neka vječno živi Bosna i Hercegovina, država svih njezinih naroda i građana''.

pogledano 547 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri