Počeo 1.Winter fest u Bugojnu

Zbog kiše koja je padala jučer od popodnevnih sati sinoć nije upriličeno zvanično otvorenje 1. Winter festa u našem gradu.

Ipak, najmlađi nisu bili uskraćeni za zabavu od strene organizatora na kojoj je nastupio Mirsad Abdagić – Kike. Zabava za najmlađe, na kojoj se pojavilo nekoliko stotina djece i roditelja, uprkos laganoj kišici upriličena je u 13.00 sati. Zadužen za dobro raspoloženje na startu Ledene čarolije na platou KSC-a Mirsad Abdagić –Kike je svoj dio posla obavio rutinski kroz razgovor, šale i pjesmu, namijenjene  onima najmlađima.

Ono što je najznačajnije jeste da je dosta djece iskoristilo priliku da stane na klizaljke i napravi prve korake na ledu. Klizalište će svakog dana biti otvoreno od 10 do 23 sata, a unajmljivanje klizaljki je 3 KM.

1. Winter fest u Bugojnu trebao bi potrajati do 15. marta, a pored klizališta biće popraćen raznovrsnim kulturno-zabavnim programom. Koncert Frenkia,Kontre & Indiga kojim je trebala biti otvorena ledena čarolija u našem gradu biće održan naredne subote, 01. februara ove godine.

Inače, organizator 1. Winter festa je KSC Bugojno u saradnji sa ASUS-om Hadžići, dok je pokrovitelj manifestacije općina Bugojno.

pogledano 1559 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri