Printaj ovu stranu
Počele pripreme za prvi Winter Fest u Bugojnu

Počele su pripreme za prvi Winter Fest u Bugojnu. Ova ledena čarolija počinje u nedjelju, 26.januara.

Bugojanci će moći uživati u raznovrsnom zabavnom programu koji će trajati 45 dana, ukoliko to vremenske prilike dozvole. Prvi Winter Fest će biti održan u organizaciji Kulturno sportskog centra i Općine Bugojno, kao Generalnog pokrovitelja u saradnji sa ASUS Hadžići.

-Montaža i postavljanje podloge za klizalište počelo je danas i sve bi trebalo biti spremno do nedjelje kada će biti i zvanično otvoreno. Osim u klizanju, posjetioci će moći uživati i u muzičko-zabavnom programu, a bit će postavljeni i štandovi sa raznovrsnom ponudom – kaže Mirza Idrizović, direktor JU KSC Bugojno.

Iako je ideja za organizovanjem nečeg novog u Bugojnu postojala već izvjesno vrijeme, do realizacije ove zabavne manifestacije je došlo ovih dana.

-Ovo je pozitivn priča i pilot projekat, tako da se nadam da će naići na dobar odziv gradjana i zaživjeti i narednih godina - kazao je Hasan Ajkunić, načelnik Općine. Ovom prilikom, pozvao je sve sugradjane, kao i gradjane Gornjovrbaske regije da dodju uživati u klizanju i ostalim sadržajima prvog Winter Festa u Bugojnu

pogledano 1078 puta

Galerija slika