Sastanak predsjednika savjeta MZ općine Bugojno

U zgradi općine Bugojno upriličen je prvi u ovoj godini redovni sastanak predsjednika savjeta mjesnih zajednica. Sastanku na kojem se razgovaralo o prioritetnim projektima na području mjesnih zajednica prisutvovao je i načelnik Općine Hasan Ajkunić sa predstavnicima resorne općinske službe.

Uz želju za uspješnu godinu načelnik Ajkunić u svom obraćanju predsjednicima mjesnih zajednica istakao je kako su općinskim budžetom, koji je usvojen karajem protekle godine, predviđena sredstva u iznosu od 1 500 000 KM za infrastrukturne projekta na području lokalne zajednice. Naglasio je i to da će biti dosta javnih poziva od strane viših nivoa vlasti za brojne projekte, posebno na unapređenju infrastrukture i zaštite okoliša. Kako je istakao zbog toga će biti potrebno da predsjednici mjesnih zajednica u koordinaciji sa resornom službom delegiraju što više aplikacija za svoja područja.

Tokom sastanka načelnik Ajkunić je izložio prioritetne projekte pojedinačno po gotovo svim mjesnim zajednicama, a posebno je podcrtao zimsko održavanje putnih komunikacija za udaljenija područja. Zbog toga je svim mjesnim zajednicama van gradskog područja odobreno po 1000 KM a predsjednici su zaduženi da u što kraćem roku, prije snježnih padavina, potpišu predugovore za održavanje puteva koje ne pokriva JKUP Čistoća. Za gradske mjesne zajednice odobren je iznos od po 500 KM, namijenjen održavanju zelenih površina.

Za razliku od ruralnih područja gdje su još uvijek problem putne komunikacije, kanalizaciona i elektro mreža, izgradnja prostorija za potrebe mjesnih zajednica,kao i održavanje sportskih terena,u urbanom području riječ je o drugim prioritetima.Kako je istaknuto tokom sastanka u urbanom području će se uglavnom raditi na izgradnji novih trotoara, boljoj regulaciji saobraćaja, poboljšanju rasvjete. Jedan od noviteta je izgradnja biciklističke staze čime bi Bugojno, po ugledu na pojedine veće bh sredine, moglo uhvatiti korak sa evropskim trendom poboljšanja uslova života stanovništva u urbanom dijelu općine.

pogledano 1156 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri