Općina Bugojno raspisala konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20.godini

Na posljednjoj sjednici, Općinsko vijeće Bugojno usvojilo je Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za dodjelu stipendija u akademskoj 2019/20. godini.

Konkurs je u toku, a bit će dodijeljeno 150 stipendija za koje su u općinskom budžetu predvidjena sredstva od 150.000 KM.Iznos stipendije je 100 KM i bit će isplaćene u deset jednakih mjesečnih rata. Konkurs ostaje otvoren narednih 30 dana.

-Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti sa stalnim prebivalištem na području općine Bugojno, najmanje šest mjeseci prije prijave na konkurs, a koji se školuju u našoj zemlji - kazao je Haris Haznadarević, predstavnik općinske Službe za društvene djelatnosti, privredu i opću upravu. Kako je pojasnio, pravo na općinske stipendije ostvaruju studenti iz šest kategorija:

Kategorije 1: učenici generacije školske 2018/19.godine koji su upisali redovni studij.

Kategorija 2: studenti sa natprosječnim uspjehom.

Kategorija 3: studenti iz socijalno ugroženih kategorija (djeca bez jednog ili oba roditelja i djeca korisnici socijalne pomoći).

Kategorija 4: djeca sa posebnim poterebama (invaliditeta 60 % i više).

Kategorija 5: djeca šehida i poginulih boraca, RVI, djeca sa invaliditetom od 100 % i dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja.

Kategorija 6: redovni studenti od prve do četvrte godine koji nisu obuhvaćeni jednom od prethodnih kategorija.

Broj stipendija ove kategorije bit će rasporedjen nakon podjele u ostalih pet kategorija, po procentualnom učešću po godinama. Za prvu i drugu godinu po 10 % stipendija, te po 20 % stipendija za 3.,4.,5. i 6. godinu. Prilikom prijave neophodno je priložiti dokaze o ispunjavanju uslova konkursa, a predaju se lično u Općini Bugojno, na šalteru „Prijem podnesaka“ ili putem pošte preporučeno na adresu Općine Bugojno.

pogledano 1135 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri