Akcija Mreže mladih MIZ Bugojno za migrante

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Bugojno uspješno je privela kraju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći migrantima u Bosni i Hercegovini.

Akciju je pokrenulo i koordiniralo Muftijstvo travničko. U rekordno kratkom roku od svega par dana prikupljene su velike količine odjeće, obuće, deka, peškira i higijenskih artikala.Centralno mjesto prukupljanja pomoći je bila džamija u Čipuljić.

Kako je istakao hafiz Mahir Ramić, koordinaqtor Mreže mladih MIZ Bugojno, akcija je premašila očekivanja, a pomoć za migrante, koji su utočište našli u našoj zemlji, prikupljana je i po drugim džematima i biće dostavljena u prostorije ove džamije.

-Pomoć prikupljena na području vrbaske regije Muftijstva travničkog, dakle na području medžlisa Bugojno, Gornji Vakuf, Donji Vakuf i Jajce biće proslijeđena u Bihać. Ostala četiri medžlisa Muftijstva travničkom prikupljeno će poslati migrantima u Sarajevu, istakao je hafiz Ramić, te se zahvalio svima koji su se odazvali akciji, kao i medijima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izuzetnom odzivu građana.

Prikupljena pomoć migrantima će sutra biti otpremljena za Bihać.

pogledano 1070 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri