Čestitka Ministra Amira Šečibovića

Čestitka u povodu 25.novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina imala je mnoge važne datume ali je svakako jedan od najvažnijih 25. novembar 1943. godine. To je dan koji ne smijemo zaboraviti i koga se s ponosom moramo sjećati kao dana obnove državnosti i ideje moderne i suverene Bosne i Hercegovine.

Mnogo je kroz historiju bilo pokušaja da se BiH uništi ali je svaki od tih pokušaja ostao bez uspjeha. Bosna i Hercegovina je bila, jeste i bit će država svih njenih naroda i građana, svih onih koji je vole i koji u njoj žive. Na ovim prostorima oduvijek smo njegovali ideje različitosti, zajedništva, isprepletenost kultura i religija i mnogi su nam na tome i zavidjeli.

Naši hrabri sinovi koji su za slobodnu Bosnu i Hercegovinu dali svoje živote kroz historiju, zadužili su nas da je čuvamo, da idemo dalje, da nastavimo njihov put te da svi zajedno gradimo bolju i prosperitetniju državu.

Svima vama kojima je BiH u srcu, čestitam 25.novembar, Dan državnosti!

Ministar Amir Šečibović

pogledano 745 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri