Čestitka načelnika Hasana Ajkunića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Igora Vrljića u povodu 25.novembra, Dana državnosti BiH

Dragi sugrađani, U povodu 25. novembra/studenog - Dana državnosti, vama i svim graĊanima Bosne i Hercegovine, upućujemo najiskrenije ĉestitke.

Ovaj veliki praznik za sve nas je prilika da se sa ponosom sjetimo jednog od najznaĉajnijih datuma u historiji naše zemlje, 25. novembra/studenog 1943. godine, Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a na kojem je izražena odluĉnost naroda BiH da njihova zemlja bude slobodna zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih naroda i graĊana.

Istovremeno, ovaj veliki praznik prilika je i da sa dubokim poštovanjem odamo poĉast svim borcima i graĊanima koji su svoje živote položili u borbi za opstanak i nezavisnost domovine nam Bosne i Hercegovine, ali i podsjetnik na trajnu obavezu današnjim i budućim generacijama, da od zaborava ĉuvaju hrabrost i ĉasna djela svih patriota i kontinuirano doprinose izgradnji društva utemeljenog na najvišim demokratskim standardima.

Sretan vam 25. novembar/studeni Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

pogledano 603 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri