Čestitka potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u povodu  25. novembra, Dana državnosti BiH

U povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, svim narodima i građanima upućujem najiskrenije čestitke.Ovo je dan kada treba da se sjetimo kako smo se zajedno suprostavili fašizmu i podjelama s ciljem očuvanja državnog integriteta i suvereniteta i kada treba da se sjetimo svih hrabrih boraca koji su položili svoje živote za državu BiH i za našu bolju budućnost.

Odluke ZAVNOBiH-a, koje su temelj bosanskohercegovačke državnosti, obavezuju nas da svojim zajedničkim radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti.

Naš cilj zbog svega toga treba da bude jasan- to je izgradnja moderne, demokratske, uspješne države BiH, utemeljene na zajedništvu,pravdi, toleranciji i multikulturalnosti, u interesu svih naroda i građana koji žive na ovim prostorima.

Sretan vam 25.novembar, Dan državnosti BiH!

pogledano 875 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri