Poziv građanima Bugojna

Poziv građanima Bugojna

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić poziva sve građane da se i ove godine na dostojanstven način, kako je to bilo i ranijih godina, obilježi jedan od naših najznačajnijih praznika, 25. novembar/studeni - Dan državnosti Bosne i Hercegovine i da svojim prisustvom uveličaju aktivnosti i sadržaje predviđene ovogodišnjim Programom:

22.11.2019. godine 18:00 Svečana akademija - Kristalna sala/dvorana Općine Bugojno

Prigodna obraćanja zvaničnika

Kulturno-zabavni program

23.11.2019. godine 13:00 Književno druženje sa profesorima univerziteta u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci - Kristalna sala/dvorana Općine Bugojno

Kulturno sportski centar

18:00 Književno veče „Savremena književnost BiH“ - Mala sala/dvorana

18:45 Dodjela nagrade „Bugojanska vaza 2019“- Mala sala/dvorana

19:00 „(T)KO SAM JA“, Izložba radova Huseina Šljive i Salihe Hajrić - Umjetnička galerija

Općinski načelnik, posebno poziva sve građane da se u ponedjeljak, 25.11.2019. godine, na ovaj značajni Dan, sjete časnih djela naših predaka, da u 10,00 prisustvuju polaganju cvijeća u Spomen parku poginulim braniocima Bugojna i Bosne i Hercegovine i kod Spomenika ispred Gimnazije te da se oda počast svim hrabrim borcima i građanima koji su svoje živote utkali u opstanak i nezavisnost domovine Bosne i Hercegovine.

Sretan vam Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Hasan Ajkunić, prof.

pogledano 1187 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri