Printaj ovu stranu
Održana Skupština OC Bugojno

Omladinski centar Bugojno nizom aktivnosti obilježio jer prvu godišnjicu djelovanja.

Uz prisustvo brojnih aktivista tim povodom održana je i redovna godišnja Skupština Centra. Skupština je imala redni i svečarski karakter.

Uz članove Omladinskog centra skupštini su prisustvovali i predstavnici institucija i organizacija sa kojima je u proteklih godinu dana ostvarena tijesna saradnja.

- Proteklih godinu dana urađeno je dosta toga. Imali smo preko 70 aktivnosti u kojima je učestvovalo više od 800 mladih ljudi. Realizovano je 13 projekata, 30 radionica, a u toku je nekoliko programa. Imao IT sekciju, neformalnu grupu roditelja, asocijaciju srednjoškolaca, i mislim da smo lider kada je u pitanju omladinski aktivizam na području Gornjovrbaske regije, naglasio je izvršni direktor OC Adis Čaušević, prilikom prezentiranja rada za proteklig godinu dana.

Prisutnima su se obratili i Admir Ždralović, ispred lokalnog tima IOM-a, putem kojeg je i oživotvorena ideja pokretanja Omladinskog centra u Bugojnu, kao i Asmir Cetin, predsjednik UO OC, koji se posebno osvrnuo na rezultate ekipe koja je bugojanski centar predstavljala na međunarodnim susretima mladih u slovenačkom Trbovlju.

Skupština je okončana dodjelom zahvalnica najaktivnijim članovima kao i svima onima koji su pružili podršku u radu Omaldinskog centra u protekloj godini.

pogledano 1236 puta

Galerija slika