Vatrogasno društvo Bugojno održalo edukativno-pokaznu vježbu za učenike osnovnih škola

Oktobar je mjesec zaštite od požara. Svake godine, tim povodom, Vatrogasno društvo Bugojno organizuje edukativno-pokaznu vježbu za učenike bugojanskih osnovnih škola.

Bugojanski vatrogasci učenicima su na praktičan način demonstrirali gašenje požara i spašavanje unesrećenih s visina.

-Na praktičan način smo prezentirali naš rad i nadam se da će učenici naučiti kako ispravno reagovati u slučaju potrebe - kazao je Sadik Verunica, sekretar Vatrogasnog društva Bugojno. Naglasio je kako od ranije imaju pozitivna iskustva kada su u pitanju ovakve vježbe organizovane za najmlađe.

A da će i današnju vježbu dugo pamtiti potvrđuje posebno zanimanje učenika za vozila i drugu vatrogasnu opremu koju koriste bugojanski vatrogasci pri svakodnevnim intervencijama na gaženju požara i spašavanju unesrećenih. S posebnim oduševljenjem djeca su učestvovala u vježbi skakanja na zračni jastuk, koji se koristi pri spašavanju unesrećenih s visina.

Današnjoj edukativno-pokaznoj vježbi Vatrogasnog društva Bugojno prisustvovali su učenici Prve, Druge,Treće i Prve osnovne škole Jaklić.

pogledano 905 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri