JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno obilježila „Međunarodnu nedjelju djeteta“

Prva sedmica u oktobru obilježava se širom Evrope kao „Međunarodna nedjelja djeteta ". Tim povodom predškolske i školske ustanove priređuju razne manifestacije, radionice i edukacije kako bi ukazali na potrebu poštivanja prava djeteta.

Noseći transparente sa ispisanim pravima djeteta, mališani i odgojiteljice JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno, i ove godine, obilježili su „Nedjelju djeteta“.

-Naša ustanova tradicionalno obilježava Dječju nedjelju, a s ciljem promovisanja prava djece , poboljšanja društvene odgovornosti i jačanja brige za djecu. Tim povodom, danas su mališani i odgojiteljice JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje prošetali gradom s transparentima na kojima su ispisana dječja prava-kazala je Bahra Zukić, direktorica ove javne ustanove.

Obilježavanje dječje nedjelje je prilika da se ukaže na odgovornost porodice, države, škole, zdravstvenih, socijalnih i drugih institucija prema djeci, kao i na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta. Konvencija o pravima djeteta je međunarodni dokument, usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1989. godine, a sadrži univerzalne standarde koje država potpisnica Konvencije mora garantovati svakom djetetu.

pogledano 952 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri