U prostorijama KSC-a Bugojno uspješno realizovana radionica dekupaž tehnike

Općina Bugojno, Omladinska banka i Fondacija Mozaik, u saradnji sa Udruženjem Donna, portalom Bug.ba te neformalnom grupom mladih djevojaka, Najdom Pandžo, Lamijom Šehić, Ajlom Kavlak, Ilhanom Druško i Amrom Čolić, realizovali su u prostorijama KSC-a prvi dio projekta pod nazivom „U prirodi je najbolje.“

Omladinska banka Bugojno, ove godine podržala je ukupno 8 projekata među kojima i ovaj.“ Cilj projekta je upoznati djevojke i žene sa osnovama dekupaž tehnike na drvetu i staklu.

-Nakon urađenih eksponata koji se rade, mi ćemo upriličiti jednu izložbu, koja će se održati u KSC-u Bugojno, na koju su svi pozvani, - naglasila je Nihada Hadžić, predsjednica Udruženja oboljelih i liječenih od tumora “Donna” Bugojno.

Amra Čolić, članica projektnog tima i Odbora Omladinske banke Bugojno, naglasila je da je dekupaž radionica prva aktivnost projekta. U narednom periodu, u planu je i druga aktivnost, a to je izlet u prirodi.

Projekat je finansijski podržan od strane Općine Bugojno, Udruženja Donna, Fondacije Mozaik i informativnog portala Bug.ba.

pogledano 870 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri