Predstavnici Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ na sastanku s načelnikom Hasanom Ajkunićem razgovarali o otvaranju fakulteta u Bugojnu

U posjeti općini Bugojno boravila je delegacija Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ na čelu s rektorom prof.dr. Mirkom Puljićem. Na sastanku s načelnikom općine Hasanom Ajkunićem razgovarano je o mogućnostima otvaranju fakulteta u Bugojnu.

Tokom sastanka ,načelnik Ajkunić je rekao kako već izvjesno vrijeme postoji potreba za otvaranje fakulteta na području Bugojno.I ranije je bilo, nažalost, neuspjelih pokušaja, ali s obzirom na broj studenata iz Bugojna, ali i iz susjednih gradova ta potreba je više nego opravdana, naglasio je načelnik.Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje bi trebalo poduzeti kako bi se već naredne akademske godine krenulo u realizaciju otvaranja dislocirane jedinice Sveučilišta/Univerziteta“Vitez“u Bugojnu.

-S obzirom  da je riječ o ozbiljnom projektu, ova akademska godina će nam trebati za pripremu kako bi početkom naredne godine mogli otvoriti dislocirane jedinice Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ u Bugojnu. Za početak bi studentima bili na raspolaganju studijski programi: Poslovna informatika, Sigurnost i kriminalistika, a postoji mogućnost i za neki od studijskih programa iz oblasti zdravstva - kazao je rektor Mirko Puljić.

-I ranije je bilo pokušaja da u Bugojnu otvorimo neku od visokoškolskih ustanovu.Nažalost, usprkos nastojanjima ti pokušaji nisu imali pozitivan ishod- istakao je načelnik općine Hasan Ajkunić, te izrazio nadu da će ovaj sastanak rezultirati otvaranjem fakulteta u našem gradu.

-Imamo zadovoljavajuću infrastrukturu, oko 1000 studenata s području Općine Bugojno, ali i studente iz susjednih gradova. Predvidjena je izrada stručne studije koja će biti prezentirana Općinskom vijeću i javnosti. Nakon što obavimo sve pripremne, možda već u akademskoj 2020/2021.godini budemo imali i prve studente na području Općine Bugojno“, kazao je, između ostalog, načelnik Hasan Ajkunić.

pogledano 993 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri