Obnova voznog parka šumarija pri ŠPD „Srednjobsanske šume“

U krugu „Šumarije Bugojno“ jučer je Uprava Šumsko-privrednog društva „Srednjobosanske šume“ izvršila primopredaja 14 novih kombi vozila, uglavnom namijenjenih za transport radnika u šume.

Vozila su uručena upravnicima šumarija, a na ovaj način ŠPD „Srednjobosanske šume“ nastavilo je sa prije par godina uspješno započetom modernizacijom voznog parka i mehanizacije.

Kako su ovom prilikom istakli Stjepan Kovačević, upravnik Šumarije Kreševo, i Munir Lupčević, upravnik Šumarije Travnik, riječ je o vozilima koJa će u znatnoj mjeri podići stepen sigurnosti transporta radnika i na najudaljenija i najzahtjevnija radilišta u šumama.

-Ovo je još jedan u nizu projekata modernizacije i proširenja voznog parka s ciljem da obezbijedimo što kvalitetnije i sigurnije uslove za rad. S druge strane , kao i u prethodnim i sa ovom investicijom smo smanjili i same troškove održavanja. Sa današnjom pripopredajom ovih 14 kombi vozila šumarijama , vrijednih oko 600 000 KM, mi smo skoro u potpunosti izbacili stare kombije iz upotrebe. Imamo jedan respektabilan, moderan i sigurno u ovom momentu vodeći vozni park kada su u pitanju javna preduzeća na području kantona, a i šire, istakao je ovom prilikom Vildan Hajića, direktora ŠPD „Srednjobosanske šume“.

Takođe je najavio da će Društvo na čijem je čelu nastaiti zacrtanim planom koji će i dalje biti javan i transparentan. Kako je rekao u proceduri je javna nabavka za izradu kompleksa“ Šumarije Novi Travnik“, te da će se do kraja godine sa sličnim aktivnostima ići prema šumarijama Dobretići i Travnik.

-Pored toga cilj nam je da doprinesemo i lokalnim zajednicama i da sa njima imamo što kvalitetniju saradnju. Mi ćemo ponuditi sami sa svoje strane odgovarajuća povećanja izdvajanja naknada prema općinama kako bi one mogle ostvariti još veću korist od Šumsko-privrednog društva, odnosno kako bi lokalna zajednica što kvalitetnije osjetila postojanje jednog ovakvog modernog i savremenog Društva na području našeg Kantona, poručio je na kraju Hajić.

pogledano 1242 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri