Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić otvorio 47. Teatarski festival BiH FEDRA.

 Prvi dan 47. Teatarskog festivala BiH FEDRA u prepunoj Pozorišnoj dvorani Kulturno- sportskog centra odigrana je predstava „Profesionalac“ Teatra „Total“ Visoko.

Rađena je po tekstu Dušana Kovačevića, a režiju potpisuje Jesenko Muzaferija, uz ansambl predstave. „Profesionalac“ je priča o penzionisanom policajcu Luki koji dolazi uredniku izdavačke kuće Teodoru i donosi mu knjigu u kojoj je u 14 poglavlja sabrano osamnaest godina njegovog života, koliko ga je pratio.

„Dva čovjeka potpuno različita intelektom, obrazovanjem, političkim i drugim stavovima bivaju igrom sudbine povezana upravo zbog različitosti poslova kojima se bave, da bi njihove pozicije na kraju prerasle u jedinstvo tužnih ljudskih sudbina i zagrljaj razumijevanja jednako ojađenih životnih gubitnika“ -kažu iz Totala.

Sa početkom u 19,30h u Holu KSC-a upriličena je izložba fotografa Huseina Šljive pod nazivom „Fedraši na sceni“, na kojoj je predstavljeno 30 fotograja sa Fedrinih predstava. Husein Šljivo je rođen u Prozoru 1977. godine sa stalnim boravištem u Bugojnu. Do sada je imao deset samostalnih, te preko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada.

Tokom svečanog programa obratili su se načelnik općine Hasan Ajkunić i Mirza Idrizović,direktor Fedre ,akcentirajući značaj Festivala ali i publike,koju su organizatori pozvali da i ove godine da doprinos u održavanju jedne ovakve manifestacije.

pogledano 1240 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri