Delegacija Općine Bugojno u posjeti ministru Amiru Šečiboviću

Danas je delegacija Općine Bugojno u sastavu načelnik Hasan Ajkunić, predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta bila u zvaničnoj posjeti Ministarstvu prostornog uredjenja, gradjenja i zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova, odnosno ministru Amiru Šečiboviću.


Bila je ovo prva zvanična posjeta bugojanske delegacije Ministarstvu, odnosno ministru Amiru Šečiboviću koja je protekla u prijateljskoj atmosferi. Dvosatni sastanak obilježio je konstruktivan razgovor uz razmjenu informacija u vezi s aktivnostima na području SBK-a, općine Bugojno, planiranim projektima te budućoj suradnji na nivou kantonalna - lokana vlast, koja je znatno unaprijedjena, kako se čulo tokom sastanka, zahvaljujući i radu i angažmanu ministra Šečibovića.
- Danas ovaj razgovor i ova posjeta ima poseban značaj, jer možemo biti ponosni na ono što je za četiri mjeseca uradila Vlada, odnosno ministar Šečibović, i ovo pokazuje od kolikog je značaja imati na ovakvoj poziciji ministra iz našeg grada, za što se treba zalagati i u budućnosti i zajednički omogućiti da ih bude i više. Ovo ministarstvo je složeno i segmenti koje pokriva su značajni. Ministru Šečiboviću želim puno uspjeha, a ovo što smo čuli danas govori o tome da će budući rad i Vlade i ovog ministarstva biti još uspješniji – istakao je načelnik Ajkunić.
Ovom prilikom ministar Šečibović skrenuo je pažnju na značaj saradnje svih nivoa vlasti za dobrobit gradjana te izrazio radost zbog posjete delegacije iz Bugojna.
- Ovo je samo početak naše dugogodišnje saradnje koju ćemo nastaviti dublje, preciznije u narednom periodu. Mi ćemo naravno posjeti općinu Bugojno i sva pitanja koja su u vezi s općinom Bugojno, iz domena rada Ministarstva i Vlade nastojati riješiti u što kraćem periodu. Sama posjeta danas nije bila samo radna, nego i prijateljska i na tome hvala načelniku Ajkuniću, predsjedavajućem Vrljiću, našem zamjeniku predsjedavajućeg Gurbeti. Ono što me raduje da Bugojno pitanja poput urbanističkog plana privodi kraju, što niz stvari koje su u vezi s ovim ministarstvom uredjuje i vjerujem da ćemo imati još bolju saradnju - istakao je ministar Šečibović.
Zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta i predsjedavajući Igor Vrljić izrazili su radost zbog mogućnosti kvalitetnije saradnje s ovim ministarstvom, ali i Vladom SBK-a.
-Ono što smo čuli od našeg ministra ulijeva dozu ohrabrenja kada je u pitanju Bugojno i infrastrukturni projekti, a isto tako komunikacija s našom Vladom, premijerom će biti bolja. Ministru čestitam na dosadašnjim rezultatima - naglasio je Salih Gurbeta, zamjenik predsjedavajućeg.
-Drago mi je danas da smo u ovom sastavu posjetili ministra Šečibovića da pokažemo jedno zajedništvo na nivou naše općine s našim ministarstvom ovdje u Travniku. Gospodin Šečibović je i veliki lokalpatriota i ono što ja potenciram stalno je da mi koji dolazimo iz sredina poput Bugojna, moramo znati odakle dolazimo i ne smijemo nikada zaboraviti svoju lokalnu sredinu. Zahvaljujem se ministru Šečiboviću što je u dosadašnjem radu prepoznao sve naše projekte i da će nastaviti raditi na dobrobit Kantona i općine Bugojno – istakao je predsjedavajući Igor Vrljić-
Tokom sastanka predsjedavajući Vljić pokrenuo je i inicijativu da naredna sjednica Vlade SBK-a bude u Bugojnu.

pogledano 1026 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri