OO SDA Bugojno: Obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici

Podjelom cvijeta, protestnom šetnjom i prigodnim recitalom o Srebrenici OO SDA Bugojno i ove godine na simboličan način, obilježila je 24. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Program u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici počeo je jučer u poslijepodnevnim satima na glavnom Gradskom trgu u Sultan Ahmedovoj ulici, čitanjem imena i prezimena svih poginulih žrtava genocida u Srebrenici.

I ove godine, članice Asocijacije žena SDA Bugojno, izradile su veliki broj cvjetova. Sa simbolom cvijeta Srebrenice na grudima građani su iskazali solidarnost sa žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995. U sklopu aktivnosti posvećene sjećanju na žrtve nemilog događaja, prisutni građani imali su priliku pogledati i izložbe fotografija i likovnih radova, fotografa Huseina Šljive i akademskog kipara Adine Kero.

U 20 sati upriličena je šetnja ulicama grada. Na ovaj način Bugojanci su odali počast nevinim žrtvama Srebrenice. U 21 sat članovi Teatra FEDRA Bugojno, Melisa Mekić, Senad Milanović, Nedim Milanović, Adna Rizvan i Imran Ferizović izveli su emotivni recital o Srebrenici. 

Danas je Dan žalosti u BiH, Bugojnu, srcu svakog Bošnjaka i svih dobronamjernih ljudi. Primarni cilj, obilježavanja godišnjice genocida je da se ne zaboravi i nikome više ne ponovi Srebrenica.

pogledano 992 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri