Poplave na području Bugojna

Obilne kišne padavine izazvale su brojne probleme na području naše općine. Prestanak padavina i bolji vremenski uslovi utiču na povlačenje rijeka u korita, a danas se radilo na otklanjanju posljedica. Istaknuta je posebna zahvalnost stanovnicima mjesnih zajednica, pojedincima, privatnim poduzetnicima koji su u saradnji s Civilnom zaštitom radili na odbrani i smanjivanju posljedica poplava. Gradjani očekuju kvalitetnija rješenja za sprečavanje poplava.


Komandir CZ Bugojno, načelnik Hasan Ajkunić održao je danas sastanak s predsjednicima ugroženih mjesnih zajednica i dogovorene su aktivnosti na saniranju posljedica.
Kako saznajemo od načelnika CZ Bugojno Mirsada Karadže, najviše problema bilo u naseljima s desne strane Vrbasa. Prvo je stradalo područje Zanesovića, a posljedice su sanirane. Izlijevanjem Odžačkog potoka, voda je ušla i u prostorije džamije i poplavljeno je okolno zemljište. Veliku štetu na poljoprivrednom zemljištu izazvalo je izlijevanje Goruškog potoka, a put Goruša - Hum na kojem je bila prekinuta putna komunikacija je saniran i put je pušten u funkciju. Na području Vučipolja, intervenisali su tokom noći i vatrogasci i pumpama izbacivali vodu iz kuća. Puteve za Ceribašiće, Piriće i Boganovce odnijela je bujica i radit će se na njihovom saniranju. Također, aktivirana su klizišta u mjesnim zajednicama Rovna, Vileši, Gračanica i Drvetine.
Poplavljen je bio i dio Čipuljića, ali stradala je i putna komunikacija na području Drvetina.
Ovom prilikom istaknuta je zahvalnost stanovnicima mjesnih zajednica, privatnim poduzetnicima, gradjanima i pojedincima koji su nesebičnim angažmanom u saradnji s Civilnom zaštitom radili na odbrani i saniranju posljedica poplava. 

pogledano 793 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri