Predstavnici neformalnih grupa mladih potpisali ugovore za projekte Omladinske banke

Predstavnici sedam neformalnih grupa potpisali su ugovore i dobili čekove za realizaciju projekta Omladinske banke Bugojno. Ukupna vrijednost projekta je 16.318 KM.

Ove godine na poziv Omladinske banke iz Bugojno je prispjelo 15 projekata ,od koji je odabrano sedam. Riječ je o projektima od značaja ne samo za mlade, već i našu lokalnu zajednicu u cjelini.

-Nadam se da će svih sedam projekata biti uspješno implementirano. Realizacija aktivnosti traje od 1.maja do 1.augusta ove godine, a svi projekti koje je odabrala Omladinska banka Bugojno su korisni i mogu doprinijeti mladima u različitim oblastima - kazala je Sanja Kojić, predstavnica Fondacije Mozaik. Kojić se zahvalila Omladinskoj banci Bugojno, ali i neformalnim grupama mladih na interesu koji su pokazali aplicirajući na ovaj konkurs.

Potpisivanju ugovora i dodjeli čekova predstavnicima neformalnih grupa prisustvovao je i načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

-Općina Bugojno od 2012.godine podržava projekte Omladinske Banke. Do sada su realizirana 43 projekta kroz koje je ostvareno oko 160 hiljada KM. Nastavit ćemo podržavati realizaciju ovih projekata i u buduće –kazao je , između ostalog, načelnik Ajkunić.

Inače, u ovoj godini odabrano je 210 projekta Omladinskih banaka općina /opština te 10 mikrobiznisa.

pogledano 1197 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri