Mala sala KSC-a Bugojno dobila moderniji i ljepši izgled

Uspješno su završeni radovi na uređenju Male sale KSC-a Bugojno. Izmjenom stropa i rasvjete, rekonstrukcijom bine i zidnih obloga, stvorili su se bolji uslovi za realizaciju brojnih kulturnih događaja. Za ovaj projekat, izdvojeno je 13 700 KM.

U proteklih mjesec dana u JU KSC Bugojno pokrenut je niz značajnih infrastrukturnih projekata. Nakon realizacije projekta modernizacije Gradske biblioteke i opremanja prostorija, pokrenuti su i radovi na renoviranju Male sale.

Radovi su obuhvatili izmjenu i toplifikaciju stropa sale, postavljanje novih Led rasvjetnih tijela, ugradnju novog zvučnog sistema, instalaciju sistema za grijanje i hlađenje sale, oblaganje zidnih površina kako bi se postigla bolja akustičnost prostorije, adaptacija bine, izmjena dijela stolarije radi bolje energetske efikasnosti kao i bolje zvučne izolacije.

Primarni cilj, bio je, kako je naglasio direktor KSC-a Mirza Idrizović, da se građanima, omoguće kvalitetniji uslovi za korištenje i realizaciju različitih kulturnih sadržaja. Mišljenja je da će od sada, građani mnogo više uživati u sadržajima koje nudi JU KSC Bugojno. On se ovom prilikom, zahvalio svima koji su doprinijeli da se i ovaj projekat uspješno okonča.

JU KSC Bugojno i u narednom periodu, radit će na brojnim projektima, kako bi se kulturna dešavanja podigla na jedan viši nivo, jer je to u interesu svih građana Bugojna.

pogledano 1880 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri