Poplave na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa

Vodostaji rijeka od jutros su u blagom porastu. O situaciji na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Donjeg Vakufa razgovarali smo sa načelnicima Seadom Čauševićom i Husom Sušićem.

„U jutarnjim satima na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Borova ravan, došlo je do klizanja tla i tom prilikom je kuća Nuhreta Skehe potpuno uništena. Također, uslijed klizišta, došlo je do oštećenja kuće Remze Skeho. Porodice su evakuisane, srećom nije bilo povrijeđenih. Odroni su najveći na području MZ Voljevac . Došlo je do izlijevanja manjih potoka čime su ugrožene pojedine kuće u naselju Hrasnica i Voljevac . Sve rijeke na području Gornjeg Vakufa-Uskoplja su došle do kritičnog nivoa, trenutno nije došlo do izlijevanja nijedne, ali zahvaljući radovima koje smo uradili u prethodnim godinama, na čišćenju korita svih rijeka, mi moćemo biti zadovoljni da trenutno sa ovakvim padavima i otapanjem snijega, nije došlo do izlijevanja nijedne rijeke na području naše općine.“ Put za naselje Kozice do daljnjeg ce biti blokiran za motorna vozila zbog klizanja tla ispod trupa puta."

Kada su u pitanju vodostaji rijeka, na području Donjeg Vakufa, nije zabilježeno izlijevanje rijeka iz svojih korita. Ugroženih područja nema, saobraćaj se odvija bez poteškoća, potvrdio je za RTV Bugojno načelnik Huso Sušić.

pogledano 1643 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri