Univerzalna škola sporta Bugojno: Okončan drugi ciklus škole skijanja na Rostovu

Univerzalna škola sporta i ove godine za sve mališane, organizovala je školu skijanja na Rostovu. Na planinskim predjelima, zatekli smo veliki broj mališana, koji zimski raspust provode na čistom zraku uzivajući u snijegu.

Univerzalna škola sporta i ove godine, organizovala je za mališane školu skijanja u tri ciklusa u trajanju od po pet dana. Mališanima je na ovaj način pružena prilika da, uz pomoć licenciranih instruktora, savladaju osnovne tehnike skijanja i usput se dobro zabave. Ovo je četvrta godina kako Univerzalna škola sporta organizuje školu skijanja za najmlađe. Diplome za uspješno završen drugi krug škole skijanja dobilo je 69 polaznika.

Elvir Seferović, prof. sporta i tjelesnog odgoja i jedan od instruktora škole skijanja, naglasio je kako povreda nije bilo, kao i da su mališani savladali osnovne tehnike skijanja i da su spremni da samostalno skijaju na planinskim stazama. Dodao je da je prvi krug škole skijanja uspješno završio 61 polaznik.

Školi skijanja, najviše su se obradovali najmlađi, koji su imali priliku tokom petodnevne obuke uživati u zimskim čarolijama, naučiti skijati ali i sklopiti nova prijateljstva.

Za sve mališane, koji se još nisu usudili probati ovaj sport, preporuka je da dođu na planinu i okušaju čari skijanja na padinama Rostova.

pogledano 961 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri