Bugojanci nezadovoljni grijanjem
Stanovi i poslovni objekti  u centru grada, koji se zagrijavaju putem toplotne energije čiji je isporučilac Obrtnička radnja Bade, već danima nemaju adekvatno grijanje.
Radijatori su gotovo hladni iako su temperature zraka u Bugojnu ispod nule, što je izazvalo nezadovoljstvo stanara.
Probleme u isporuci toplotne energije nastao je, kako pojašnjava Adnan Karadža, vlasnik Obrtničke radnje „Bade“, zbog kvara na elektronici. Uz sve napore proteklih dana kvar nije mogao biti saniran, a to je stvaralo probleme u isporuci toplotne energije. Po riječima Karadže i dalje rade na otklanjanju kvara i danas su uspjeli postići 70 % kapaciteta, te očekuje da će  u toku sutrašnjeg dana situacija s grijanjem biti još bolja. Naglasio je kako će januarski računi biti umanjeni za onoliko dana za koliko su korisnici bili uskraćeni za grijanje. Građani koji su nas kontaktirali, tražeći informaciju više, kažu da su nestrpljivi i krajnje nezadovoljni jer se problem s grijanjem ponavlja svake sezone.Ističu kako će uz račune za grijanje, koji su od ove grijne sezone veći, morati plaćati i više iznose za struju, jer su za zagrijavanje stanova koristili i električne grijalice.
 
 
pogledano 1234 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri