U povodu Dana državnosti BiH tri kulturna događaja u KSC-u

Nizom kulturnih sadržaja Dan državnosti BiH bit će obilježen u Bugojnu. Povodom ovog praznika u KSC u subotu, 24.novembra bit će upriličena tri značajna kulturna događaja.

U 18 sati poklonici poezije moći će uživati u poetskoj večeri s Tanjom Stupar Trifunović i dr Nedžadom Ibrahimovićem. Isti dan, u 19.30 sati u Umjetničkoj galeriji bit će upriličena dodjela nagrade „VI Bugojanska vaza“.

Na konkursu za najbolju priču/pripovijetku, koji je raspisao KSC pod pokroviteljstvom općine Bugojno povodom Dana državnosti BiH, za priču „Sonja“ dobila je Magdalena Blažević iz Mostara. Odluku je donio žiri u čijem sastavu su bili književnici Mile Stojić, Nura Bazdulj Hubijar i Tanja Stupar Trifunović. Autorici najbolje priče bit će uručena nagrada replika Bugojanske vaze i novčani iznos od 1000 KM. Magdalena Blažević rođena je 1982.godine u Žepču, a živi i radi u Mostaru.Piše književnu kritiku i kratke priče.

Takođe, u subotu, u 19.45 sati počinje otvaranje „15.bugojanskog likovnog bijenale“ i dodjela nagrada laureatima.Žiri ovogodišnjih likovnih bijenala su profesori sa Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, mr.Denis Fejzić, mr.Nela Hasanbegović i mr. Amer Hadžić.

pogledano 932 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri