Predstavnici Šuma Turske i ŠPD”Srednjobosanske šume” u posjeti općini Bugojno

Načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić jučer je upriličio sastanak sa delegacijom Direkcije turskih šuma i Šumskoprivednog društva Srednjobosanske šume.

Tokom jednosatnog sastanka u zgradi Općine načelnik Ajkunić delegaciji Direkcije turskih šuma prezentirao je potencijale Bugojna prvenstveno u oblasti privrede, ali i u drugim segmentima poput turizma i trgovine.

Kako se čulo tokom sastanka, kojeg je inicirao Vildan Hajić, generalni direktor ŠPD Srednjobosanske šume, tročlana delegacija Odjela za suzbijanje štetočina Šuma Turske, predvođena direktorom Odjela Akinom Emirom, predsjednikom Odjela Fatihom Ulkudurom i biologom Jašarom Aksuom, boravi u uzvratnoj višednevnoj posjeti “Srednjobosanskim šumama”.Delegacija Direkcije turskih šuma tokom boravka u našem gradu izvršila je instalaciju opreme u savremenoj laboratoriji u kojoj će biti ispitavani štetnici u bh šumama. Riječ je o jednoj od najsavremenijih oprema za suzbijanje štetnika u šumama na području regiona.

Generalni direktor Srednjobosanskih šuma Vildan Hajić ovom prilikom je istakao kako je riječ o projektu vrijednom 500 000 KM, dok je vrijednost laboratorije koju je donirala Direkcija turskih šuma 150 000 KM.

pogledano 1480 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri