ŠPD "Srednjobosanske šume": Nastavljene aktivnosti na modernizaciji voznih jedinica za potrebe šumarija

Nastavljene su aktivnosti na planu modernizacije neophodnih mašina, odnosno vozila u ŠPD "Srednjobosanske šume". S tim u vezi, jučer je upriličena primopredaja  voznih jedinica za potrebe šumarija u Kreševu, Jajcu, Travniku, Novom Travniku i Bugojnu, te uslužnih djelatnosti u Fojnici i našem gradu. Radi se o osam kombi vozila i dva kamiona kipera.

ŠPD "Srednjobosanske šume" osnovano je Odlukom Vlade SBK-a 7. maja 2004. godine sa sjedištem u općini Donji Vakuf. Iz godine u godinu bilježi sve bolje poslovne rezultate čemu je, doprinijela upravo modernizacija mašina, koje uposleni u šumarijama koriste u svom radu.

Cilj je da se stvore uslovi za efikasniji rad uposlenih, i postignu još bolji rezultati u budućnosti. Nadam se da će nove vozne jedinice koristiti uposlenima u postizanju kvalitetnijih rezultata – istakao je direktor ŠPD "Srednjobosanske šume" Vildan Hajić.

Modernizaciji mehanizacije planiramo posvetiti pažnju i u budućem radu, jer, dosadašnje aktivnosti na tom planu doprinijele su uspjehu, koji je postignut u proteklom periodu – naglasio je Hajić.

Sa ovim vozilima ŠPD "Srednjobosanske šume "u znatnoj mjeri je obnovilo vozni park. I u narednom periodu nastavit će sa ulaganjima na drugim poljima, a sve u cilju stvaranja boljih uslova rada sa kojima će i poslovna efikasnost biti veća.

pogledano 1103 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri