Turski ambasador i potpredsjednica Federacije BiH u posjeti SBK

U ponedjeljak, 21. septembra, Srednjobosanski kanton (SBK) posjetit će ambasador Republike Turske Cihad Erginay i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

Oni će, tom prilikom, razgovarati s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u našem kantonu, te općinama Travnik, Donji Vakuf i Bugojno.

Prema najavljenom protokolu posjete, visoka delegacija će se sastati s kantonalnim premijerom Tahirom Lendom i ministrima u Vladi SBK-a, kao i čelnim ljudima Skupštine SBK-a, predsjedavajućim Josipom Kvasinom i njegovim zamjenicima Muharemom Grabusom i Nikolom Simićem.

Sastanku u zgradi Vlade SBK-a, koji je planiran da traje od 10.00 do 11.30 sati, trebao bi prisustvovati i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić. Posjeta ambasadora Republike Turske i potpredsjednice Federacije BiH općini Bugojno planirana je u 12.00 sati, nakon čega bi se, u 13.30 sati, članovi visoke delegacije trebali sastati s predstavnicima lokalne vlasti u susjednom Donjem Vakufu.

Domaćini ovih sastanaka bit će načelnici Hasan Ajkunić i Huso Sušić.

 

pogledano 1167 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri