OO SDA Bugojno: Čestitka u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH

OO SDA BUGOJNO: Čestitka u povodu 25. novembra-Dana državnosti BiH

Bosna i Hercegovina 25. novembra obilježava i slavi historijski događaj za našu državu, kad su na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić gradu 1943. godine, udareni moderni temelji državnosti Bosne i Hercegovine kao ravnopravne republike. Ovo je sigurno jedan od najvažnijih datuma u historiji BiH.

Nakon Drugog svjetskog rata, svojom hrabrošću i patriotizmom građani Bosne i Hercegovine odbranili su vrijednosti ZAVNOBiH-a i Dana državnosti još jednom tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995.godine te na taj način nastavili tradiciju poštivanja demokratskih načela na kojima se temelji razvoj našeg društva i Bosne i Hercegovine.

Čvrsto smo uvjereni da je hiljadugodišnji državni kontinuitet BiH neupitan i zato zajedničkim snagama trebamo učiniti sve da ovo bude zemlja prosperiteta, ekonomskog razvoja i pravde za sve koji žive na ovim prostorima. Budimo ponosni na ono sve što su generacije prije nas učinile na očuvanju naše domovine, a posebno na sve one koji su dali svoje živote u toj borbi.

Svim narodima i građanima čestitamo 25.novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

 

 

OPĆINSKA ORGANIZACIJA

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE BUGOJNO

pogledano 980 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri