Bugojanski biciklisti krenuli  na maraton Bihać - Srebrenica

U povodu obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, već petu godinu članovi Biciklističkog kluba Bugojno učestvuju na biciklističkom maratonu Bihać –Srebrenica. Put Bihaća krenuli su danas te pozvali sve građane u nedjelju u 11 sati na zajednički doček i ispraćaj svih učesnika maratona,a koji ove godine prolazi kroz naš grad.

Trinaestu godinu zaredom iz svih dijelova Bosne i Hercegovine te devet zapadnoevropskih zemalja krenut će poruke mira u grad gdje je počinjen genocid. Pet biciklista iz našeg grada  voziće maraton u znak sjećanja na žrtve srebreničkog genocida počinjenog 1995. godine : Adis Herić, Sanel Poturević, Husref Duraković, Faruk Šečić i Ismir Mešić, koji nije krio zadovoljstvo što i ove godine može bar na ovakav način odati počast žrtvama genocida u Srebrenici, a posebno što će biciklistički maraton po prvi put proći kroz Bugojno.Zahvalio se svima koji su im pomogli u organizaciji puta.

Biciklisti na Marš mira krecu  sutra iz Bihaća.Trasu od 490 kilometara vozit će tri dana u tri etape. Prvu do Jajca, potom do Sarajeva i treću do Potočara.Podsjetimo još jednom, u nedjelju su oko 11 sati u Bugojnu,  a doček će biti organizovan na gradskom trgu u ulici Zlatnih ljiljana. 

pogledano 687 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri