Defile prvačića u Bugojnu

U popodnevnim satima u organizaciji NVO Sunce, pod pokroviteljstvom Općine Bugojno relizovana tradicionalna manifestacija „Defile prvačića“. 

  Nevladina organizacija „Sunce“ uz podršku Općine Bugojno već 8. godinu na specifičan način predstavlja prvačiće. Defile prvačića ulicama našeg grada izazvao je pažnju sugrađana koji su ih s radošću pozdravili. Nakon defilea, na Gradskom trgu mališane je pozdravila Elmedina Šabić, koja je podsjetila da NVO „Sunce“ i na ovaj način proslavlja svoj uspješan rad.
Mališane je pozdravio i načelnik općine Hasan Ajkunić koji se zavalio NVO „Sunce“ na saradnji i nizu uspješnih projekata za najmlađe, mališanima je poželjeo uspjeh u školovanju te se zahvalio prosvjetnim radnicima koji obrazovanjem stvaraju preduslove za razvoj i uspjeh mališana.
Manifestaciju su uveličali i Horoljupci Vokalnog ansambla Bugojno, koji su na ovoj manifestaciji, prije dvije godine imali svoj prvi nastup kao i članovi sekcija NVO „Sunce“.

pogledano 1067 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri