Promovisana knjiga "Odžački begovat u Skopaljskoj dolini"

U Kristalnoj sali općine Bugojno, održana je promocija knjige „Odžački begovat u Skopaljskoj dolini“ autora Dževada A. Ždralovića. Ovom prilikom organizovana je i zajednička izložba starina iz osmanskog vremena autora knjige i kolekcionara Dragana Mučibabića.

Promociju knjige vodio je prof. Viktor Dundović, a prisutne je u uvodu pozdravio načelnik Hasan Ajkunić.  U ime izdavačke kuće ove knjige, “Planjax” iz Tešnja, obratio se kratko Senadin Duzan dok su promotori bili prof. dr. Dževad Drino i prof. dr. Ahmed Kico. Prof. Kico u svom predstavljanju knjige uz isticanje porodica Rustempašića, Sulejmanpašića i Ždralovića, naveo je i druge porodice koje su bile vezane za ovaj kraj i šire područje. Prof. Drino vrsni poznavalac ovog kraja, posebno u Osmanskom periodu izdvojio je tokom promocije pojedine interesantne sekvence iz knjige i ovog kraja, koje su mnogobrojni posjetiocu sa znatiželjom pratili.Recenzent knjige je prof.dr Enes Pelidija.Kako je naveo sam autor, Dževad Ždralović, knjiga je nastajala posljednih 15-ak godina i  u kojoj je sažeo sve bliže i dalje pretke, ličnosti i porodice kraja iz kojeg potiče.

Interpretaciju izvoda iz knjige izvele su učenice Gimnazije Bugojno .

pogledano 1843 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri