Iako u znatno izmijenjenim okolnostima, izazvanim pandemijom koronavirusa, Omladinski centar Bugojno u proteklih mjesec dana realizovao je niz aktivnosti.
Pravoslavni vjernici u nedjelju će proslaviti Vaskrs u specifičnim okolnostima, bez okupljanja i posjeta u hramovima i crkvama, kao i njihovim kućama.
Mada je u proteklih 7 dana registrovano 10 prekršilaca policijskog sata i izolacije načelnik PU Bugojno Mustafa Zahirović situaciju na području Bugojna i Gornjeg Vakufa-Uskoplja sa bezbjednosnog aspekta ocjenjuje zadovoljavajućom.
Komandant Općinskog štaba Civilne zaštite i načelnik Općine Hasan Ajkunić situaciju na području Bugojna izazavanu pandemijom koronavirusa, obzirom da u proteklih 7 dana nije bilo pozitivnih osoba, okarakterisao je dobrom.
Analizirajući gotovo mjesec dana aktivnosti Općinskog štaba civilne zaštite komandant Štaba Hasan Ajkunić situaciju na području općine Bugojno, kada je u pitanju pandemija izazvana korona virusom, ocjenjuje povoljnom.
Danas je održan radni sastanak Općinskog štaba civilne zaštite Bugojno na temu proljetne sjetve, posebno s aspekta podrške građanima koji su u stanju socijalne potrebe.
Situacija na području općine Bugojno, kada je u pitanju pandemija izazvana korona virusom, i dalje je povoljna, ocjena je načelnika Općine i komandanta Općinskog štaba Civilne zaštite Hasana Ajkunića tokom sastanka koji je…
Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH potvrđeno je pet novih slučajeva korona virusa u Bosni i Hercegovini. Svi su registrovani na području Konjica. Ukupan broj oboljelih u BiH danas do 14 sati je…

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri