Potpisan Sporazum o saradnji SBK-a i Tolna

Gosti iz madjarskog kantona Tolna danas su s premijerom Vlade SBK-a Tahirom Lendom i ministrima u Vladi SBK-a razgovarali o mogućnostima saradnje i povezivanja Tolna i Srednjobosanskog kantona.

  Delegaciju Tolna činili su Tamas Fehervari , premijer Tolna, Zsolt Kapitany, zamjenik premijera te Jano Suli, gradonačelnik općine Paks. Ovom prilikom istakli su veliku spremnost njihovog kantona da ostvari saradnju sa Srednjobosanskim kantonom, ali i da svoja iskustva u vezi s pristupom fondovima i priključenju Evropskoj uniji podijele s našim stručnjacima kako bi što lakše realizovali projekte i uključili se u savremene tokove. Tokom prezentacije našeg kantona istaknuti su i najznačajniji segmenti i mogućnosti povezivanja, od poljoprivrede, energetike, pa do kulture.

  Potpisivanje Sporazuma prvi je u nizu koraka saradnje sa Tolnom. Već je ostvareno i povezivanja izmedju Madjarskih i naših općina, poput Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a u planu je i povezivanje općine Jajce s nekom od Madjarskih općina.

Zajednički tim uskoro će definisat i prioritete saradnje i buduće projekte. Gosti iz Madjarske danas su posjetili i dva uspješna kolektiva u našem kantonu,  Pharmamed d.o.o. i Bajra d.o.o.. Tokom obilaska postrojenja ova dva preduzeća, gosti su stekli izuzetno pozitivne utiske i izrazili želju za saradnju s našim privrednicima. Proizvodni procesi, ali i uslovi rada već zadovoljavaju standarde Evropske unije, naglasili su gosti iz Madjarske.

pogledano 1200 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri