Općina Donji Vakuf nastavlja sa trendom uspješnog rada i u 2019. godini

Općina Donji Vakuf u proteklom periodu realizovala je niz infrastrukturnih projekata. Ekipa RTV Bugojno, posjetila je načelnika Husu Sušića, kako bi saznala o kojim projektima je riječ.

Realizacija projekta izgradnje Šehidskog spomen-obilježja uspješno je okončana. Kako je kazao načelnik Huso Sušić, kompletno područje u ovom dijelu općine poprimilo je drugačiji i ljepši izgled, a svečano otvaranje planirano je za Dan općine, 14. septembra.

U blizini Šehidskog spomen-obilježja, u toku su i radovi, na izgradnji objekta policijske stanice, čime će biti omogućeno funkcionisanje policije u punom kapacitetu. Radovi teku planiranom dinamikom, a kako nam je kazao i sam načelnik, vanjski radovi trebali bi biti okončani do konca građevinske sezone.

U užoj jezgri grada, zamijenjeni su stubovi sa novima sijalicama,  čime je omogućena bolja vidljivost prema pravcu Bugojna, Jajca i Travnika, a sve zahvaljujući led rasvjeti. 

Prema riječima načelnika Sušića, stvoreni su i uslovi za nove investitore, kada je riječ o poslovnoj zoni grada.

Tokom razgovora, načelnik Sušić, osvrnuo se i na uspješne rezultate, ostvarene u oblasti kulture i sporta.

Pomenuti infrastrukturni projekti, potvrda su intenzivnog rada Općine Donji Vakuf, a sve u cilju stvaranja boljih uslova za život njenih građana.

pogledano 1025 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri