U povodu 14.sepetembra, Dana općine Donji Vakuf održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Svečanost je počela intoniranjem himne BiH i odavanjem počast borcima koji su dali živote za slobodu grada i naše zemlje.

Prisutnima, je dobrodošlicu na svečanu sjednicu upriličenu u povodu dana Općine i 23.godišnjice oslobodjenja Donjeg Vakufa poželio predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac, a potom se obratio načelnik Općine Huso Sušić.Svojim sugradjanima čestitao je Dan općine, te ovom prilikom podsjetio na sve ono što je u proteklom periodu uradjeno, ali i na buduće projekte.

-Iz mnogih projekata stoji mukotrpan rad čiji rezultati su danas vidjljivi.Jedan od najznačajnijih je obilaznica, koja će rasteretiti saobraćaj kroz sam grad. U planu je izgradnja stambenih objekata, te reciklažne deponije, koja je projekat budućnosti-rekao je načelnik Huso Sušić.

Istakao je i projekat izgradnje šehidskog spomen obilježja u sklopu partizanskog parka, izgradnju aktiv parka, te druge značajne projekte koji doprinose kvaliteti života u ovom gradu. Na svečanoj sjednici uručena su općinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Općinske zahvalnice uručene su za doprinosu u oblasti zdravstva dr. Dinki Šarić-Pavić, za doprinos u oblasti privrede d.o.o. Malak Donji Vakuf, općinske zahvalnice za doprinos u sportu uručene su Amelu Omegragiću i Almiru Kilimu, a za doprinos u razvoju komunalne infrastrukture Ameru Mraki, ministru u kantonalnoj Vladi.

Nagrada 14.sepetembar dodjeljena je Tihomiru Zrili koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri obavljao različite društveno odgovorne i rukovodeće funkcije,i dao veliki doprinos ne samo razvoju grada već i sporta. Više puta je bio nagradjivan za svoj angažman , a kako je istaknuto dobitnik je tri ordena. U poratnom periodu kako član SDP-a Zrile je u dva mandata obavljao funkciju predsjedavajućeg Općinskom vijeću Donji Vakuf. Ovo je naš znak zahvalnosti za sve ono što je u proteklih 60 godina uradio za svoj grad, rečeno je prilikom uručenja najveće općinske nagrade.

U svoje i u ime svih dobitnika općinskih priznanja zahvalila se dr. Dinka šarić Pavić. Ovom prilikom načelnik Huso Sušić uručio je i plaketu počasnom građaninu općine Donji Vakuf i načelniku prvog bratskog grada Meldole iz Italije, Lorisu Venturiju.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća delegacije su položile cvijeće na šehidskom spomen obilježju u gradu, na partizanskom groblju i šehidskom mezarju u Kotezima. Večeras u povodu Dana općine bit će upriličena Smotra folklora i vatromet.

pogledano 945 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri