IN fondacija BiH i Uduženje „Leptir“ Bugojno realizuju edukaciju Vijeća roditelja u SBK

U okviru projekta „Stop vršnjačkom nasilju u školi - općine Bugojno i Travnik“ kojeg finansira IN Fondacija BiH, a implementira Udruženje „Leptir“ Bugojno u saradnji sa aktivom pedagoga i podršku Ministarstva obrazovanje, nauke, kulture i sporta SBK-a, u toku je edukacija Vijeća roditelje osnovnih škola Srednjobosanskog kantona na temu «Praktična primjena Protokola o postupanju u slučaju nasilja u školi“.

Kontinuirana edukacija Vijeća roditelja se realizira već četvrtu godinu u 12 osnovnih škola uključenih u projekat u SBK/KSB. Do kraja školske 2016/2017. godine edukacija roditelja je planirana i u drugim školama uključenim u projekat. Edukatori na ovim treninzima su certificirani pedagozi, pedagozi-psiholozi: Snježana Petraš,  Šejla Džanan, Saudin Beganović i Jasna Eminović.

pogledano 1159 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri