Delegacija Općine Bugojno posjetila Vehid ef Arnauta, direktora Ureda za zekat Rijaseta IZ u BiH

Delegacija općine Bugojno posjetila je u Sarajevu direktora Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vehid ef Arnauta, koji je na ovu poziciju imenovan nakon 24 godine provedene na mjestu glavnog imama Medžlisa IZ Bugojno.

Mješovitu delegaciju općine Bugojno predvodili su glavni imam i predsjednik MIZ Bugojno Kemal ef Tokmić i Muhamed Basara, predsjednik općinskog odbora Ilmije Meho ef Avdić. U delegaciji su bili i načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, ministar u Vladi SBK Amir Šečibović , sabornik Islamske zajednice u BiH Vildan Hajić i Urfet Musić, član IO MIZ Bugojno u prošlom sazivu.

Ovom posjetom pored čestitki na novoj, odgovornoj poziciji u Rijasetu IZ u BiH, općinska delegacija se željela još jednom zahvaliti ef Arnautu na svemu što je tokom 24 godine mandata na mjestu glavnog imama MIZ Bugojno uradio za islamsku zajednicu u cjelini.

Tokom razgovora istaknuta je opredijeljenost da se i u budućnosti nastavi dobra saradnja između Ureda za zekat i MIZ Bugojno. Pomenuti ured je otvoren za svaki vid saradnje, istaknuto je tokom sastanka. Bilo je riječi i o projektima, koji bi se trebali realizirati u toku ove i naredne godine na području MIZ Bugojno i u čemu bi značajnu podršku trebali pružiti Općina Bugojno i Vlada SBK-a.

pogledano 2251 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri