Potpredsjednica FBiH: "Iftar je poruka kojom šaljemo dobre namjere, ljubav i toleranciju"

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović organizirala je sinoć iftar u haremu Aladža džamije za postače iz Foče i okoline, te poručila da je iftar poruka zajedništva, poruka koju nosi Ramazan, a ne jelo.

- Iftar je poruka kojom šaljemo dobre namjere, ljubav i toleranciju - kazala je Mahmutbegović te pozvala vjernike da iftare u haremu Aladže, da ''napajaju dušu''.

Mahmutbegović je jučer, zajedno sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem, boravila u Foči, gdje je obišla dvije povratničke porodice i sastala se sa predstavnicima Općine Foča: načelnikom Radisavom Mašićem i predsjednikom Skupštine Općine Foča Izetom Spahićem.

Izrazila je zadovoljstvo da Foča bilježi napredak koji je najviše vidljiv u oblasti turizma, posebno zdravstvenog. U vezi s putnom infrastrukturom koja nije na zavidnom nivou obećala je komunicirati sa onima koji mogu pomoći u ovom dijelu.

Pohvalila je ulogu općinskog načelnika i općine generalno u vezi sa obnovom Aladža džamije.

pogledano 1263 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri