Bugojanski osnovci uspješni na kantonalnom takmičenju iz matematike

U prostorijama O.Š. “ Dolac na Lašvi“ kod Travnika, pod pokroviteljstvom ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK-a, održano je Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola.

Na takmičenju je nastupilo 86 učenika sedmih, osmih i devetih razreda, a koji su bili najbolje plasirani na prethodno održanim općinskim takmičenjima . Veoma uspješan nastup imali su predstavnici osnovnih škola našeg grada.

Za predstojeće federalno takmičenje u ekipi Sednjobosanskog kantona iz Bugojna će biti četvero učenika: Merjem Mešan i Tajra Tiro, učenice Treće osnovne škole,te Hamza Petrović i Aid Ajkunić, učenici Druge osnovne škole.

U konkurenciji sedmih razreda prvo mjesto na kantonalnom takmičenju, sa 100 osvojenih bodova, pripalo je Merjem Mešan , učenici Treće osnovne škole, dok je Hamza Petrović , učenik Druge osnovne škole, zauzeo treće mjesto sa 76 bodova.

U konkurenciji devetih razreda Tajra Tiro, učenica Treće osnovne škole, i Aid Ajkunić ,učenik Druge osnovne škole, sa po 85 osvojenih bodova sa još dvoje učenika iz Jajca i Novog Travnika, podijelili su prvo mjesto na kantonalnom takmičenju, te će predstavljati Srednjobosanski kantona na predstojećem federalnom takmičenju u Sarajevu.

pogledano 1722 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri