Održana 3.redovna sjednica Skupštine SBK

Sjednici je prisustvovalko 29 zastupnika, a u uvodnom dijelu oko sat vremena je utrošeno na zastupnička pitanja i podnošenje inicijativa.

Bez duže rasprave usvojen je Nacrt plana zaštite od požara i vatrogastva SBK, uz obavezu da se putem radnih tijela kantonalne Vlade i Uprave za civilnu zaštitu SBK provede javna rasprava u trajanju od 60 dana.

Program rada Vlade SBK za ovu, te izvješta o radu u protekloj godini zastupnicima je prezentirao premijer Tahir Lendo, naglasivši kako je Program rada dosta ambiciozan i predviđa donošenje brojnih zakona i mjera. Nakon diskusiji u kojoj su učestvovali zastupnici Željka Džambas, Senad Selimović, Admir Škandro, Amir Orlović i Elvedin Mušanović, uz osnovnu konstataciju kako je predložen od starog saziva izvršne vlasti, prilikom glasanja 18 zastupnika je podržalo Program rada Vlade za ovu godinu, dok ih je 10 bilo suzdržano. Izvještaj o radu Vlade u protekloj godini prihvaćen je sa 19 glasova „za“, dva „protiv“, dok je 8 zatupnika bilo suzdržano.

Poprilična diskusija vođena je i o Prijedlogu programa rada Skupštine SBK za ovu godinu. Tako su pojedini zastupnici za govornicom iznijeli kako se godinama određeni zakoni i mjere nalaze u proceduri, ali prilikom glasanja Program rada je podržan sa 28 glasova „za“, dok je jedan zastupnik bio suzdržan. Izvještaj o radu zakonodavnog kantonalnog tijela za proteklu godinu prihvaćen je bez diskusije i jednoglasno .

Srednjobosanski zastupnici su na ovoj sjednici razmatrali, te uz određene primjedbe i sugestije, većinom glasova podržali Izvještaj o radu Kantonalnog tužilaštva Travnik za 2018. godinu, Izvještaj o radu Kantonalnog suda Novi Travnik za proteklu godinu, kao i Izvještaj o radu Kantonalnog pravobranilaštva za 2018. godinu.

pogledano 1155 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri