Potpredsjednica FBiH:" Federalna vlada je prepoznala značaj povratka i obnove vjerskih institucija u entitet RS"

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović posjetila je danas banjalučko muftijstvo, džamiju Ferhadiju te razgovarala s muftijom Nusretom-ef. Abdibegovićem.

Mahmutbegović je istakla da je bilo riječi o položaju vjernika na prostoru banjalučkog muftiluka te problemima s kojima se susreću, a izrazila je podršku budućim aktivnostima novoimenovanog muftije Abdibegovića.

Podsjetila je da je Federacija BiH značajno pomogla povratnike Bošnjake u entitetu RS, kao i izgradnju vjerskih objekata.

- Bez podrške Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Vlade Federacije BiH ne bi bilo ozbiljnog pomaka na tom planu. Federalna vlada je prepoznala značaj povratka i obnove vjerskih institucija u entitet RS i izdvajala sredstva za te namjene – naglasila je Mahmutbegović.

Razgovorima potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović u banjalučkom muftijstvu prisustvovao je i potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić te Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS.

pogledano 1235 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri