U Gornjem Vakufu-Uskoplju održano takmičenje "Upozoravanje na opasnost od mina"

U Sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje, održano je 20. Federalno takmičenje “Upozoravanje na opasnost od mina”. Učešće su uzeli učenici sedmih razreda, raspoređeni u osam ekipa. Pobjedu je odnijela ekipa OŠ Silvije Strahimir Kranjčević iz Sarajeva.

Radi se o takmičenju iz oblasti svjesnosti o postojanju mina i neeksplodiranih ubojitih sredstava. Takmičenju su, osim generalnog sekretara Crvenog križa Federacije BiH Namika Hodžića, prisustvovali i predsjednik CK FBiH Ivo Juričević te predstavnici Internacionalnog komiteta iz Ženeve. 

Žiri je bio u tročlanom sastavu: Amina Kurtagić, predsjednica žirija, Enaida Višo i Marinko Bošnjak članovi te volonteri iz CK Gornji Vakuf-Uskoplje kao tehnički asistenti žirija.

Prema riječima Amine Kurtagić, predsjednice žirija, učenici sedmih razreda, raspoređeni u osam ekipa, pokazali su zavidan nivo znanja i vještina kroz sedam zadataka.

Glavni cilj takmičenja jeste da svi učenici na vrijeme spoznaju opasnosti od mina kako bi u budućnosti mogli da svoje znanje o ovom problemu podjele i sa drugima, istakao je Muris Pidro, sekretar CK Gornji Vakuf-Uskoplje.

Najuspješnija je bila ekipa OŠ Silvije Strahimir Kranjčević iz Sarajeva, drugoplasirani su bili učenici OŠ Tojšići iz Kalesije, dok je treće mjesto zauzela ekipa OŠ Suljo Čilić iz Jablanice.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđeni su i prigodni pokloni.

Svi učesnici pokazali su visok nivo znanja, što će doprinijeti njihovom sigurnom ponašanju u minski ugroženim područjima.

pogledano 1531 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri