PRESS MUP SBK 03.12.2015

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi 2 teške krađe, 1 krađi, 1 oštećenje tuđe stvari i 1 krivičnom djelu ugrožavanja sigurnosti.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Radi se o 3 slučaja učestvovanja u tuči, 2 slučaja naročito drskog ponašanja i 3 slučaja ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 15 osoba.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba. Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 3 vozača motornih vozila, uručeno je 90 prekršajnih naloga iz oblasti saobraćaja, a mobilnim radarom evidentirano je i 55 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

URED KOMESARA

pogledano 1109 puta
Označeno
WEBMASTER

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri