Potpredsjednica FBiH: "Presuda Mladiću minimum pravde za žrtve i njihove porodice"

Potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović smatra da današnja presuda zločincu Ratku Mladiću predstavlja minimum pravde na koju su žrtve i njihove porodice nažalost predugo čekale.

- Mi u BiH koji smo preživjeli period 1992-95. svjesni smo odavno da ne postoji adekvatna kazna za počinjene zločine, kazna koja bi mogla vratiti u život desetine hiljada nevino stradalih žrtava tokom agresije na BiH. Svi smo svjesni da ova presuda neće oživjeti mrtve, neće porodicama pomoći da imaju mirnije snove i njihova bol neće prestati, neće im vratiti razrušene domove i snove, ali je ipak djelimična satisfakcija za ono što su doživjeli tokom agresije - ističe potpredsjednica FBiH.

Ona je sigurna da maksimalnu kaznu, koja je izrečena Mladiću, "podržavaju svi ljudi na našim prostorima, svi kojima je stalo do istine i pravde jer je kažnjavanje odgovornih za ratne zločine bitan preduslov za politiku pomirenja i stabilizaciju odnosa u BiH".

- Presuda Ratku Mladiću takođe je i opomena svima koji još uvijek veličaju ratne zločine, da njihova politika nije prihvatljiva, da je opasna i da je i na ovaj način, ponovo međunarodno okarakterizirana kao zločinačka - rekla je Mahmutbegović povodom današnje presude Ratku Mladiću, kojeg je Međunarodni sud u Haagu osudio na kaznu doživotnog zatvora, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću FBiH.

pogledano 971 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri